Наводнението по Южното Черноморие активизира опасно свлачище в Ахтопол. Местни жители се притесняват

...
Наводнението по Южното Черноморие активизира опасно свлачище в Ахтопол. Местни жители се притесняват
Коментари Харесай

След наводнението: Опасно свлачище може да се активира в Ахтопол

Наводнението по Южното Черноморие активизира опасно свлачище в Ахтопол. Местни поданици се притесняват сриване на къщите им.
Прочетете още
Падащата земна маса се намира на крайбрежната улица в Ахтопол. След проливните дъждове тя  се разраства.

„ Всяка година се земната слой се смъква лека-полека. Най-много се опасяваме, че минават доста хора лятото. Нещо би трябвало да се случи и тогава да се вземат ограничения “, споделя Ангелина Николова, която живее наоколо. 

Местните са алармирали институциите още преди три години. 

„ Подадохме сигнал към министерството, а те към община Царево. Дойдоха, разгледаха обстановката, само че няма никакъв резултат. Подали сме втори сигнал, чакаме да се самосезират институциите и да създадат нещо по въпроса. Изключително рисково е, мъчно е да се минава, в резултат на дъждовете ситуацията се усложни, само че този проблем е от години. Трябва да се направи подсилване, притесняваме се, че може да има жертви “, споделя Огняна Илиева пред БТВ.

Още преди 2020 година районното министерство насочва рекомендации към общината да засади подобаваща растителност и да заздрави свлачището.

„ Взимали сме отношение, само че през 2020 година ситуацията беше по-различно. В момента имаме локализирани четири свлачища от тази страна и едно от северната страна на града “, сподели кметът на Ахтопол.

По думите му ще бъдат потърсени експерти, с цел да бъде решен казусът, само че това зависи от няколко институции, измежду които районното министерство
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР